9 Temmuz 2010 Cuma

HABER DOĞU GAZETESİ
“Gürel neden dikkate alınmıyor”

Erzincan’da doğalgaz olduğunu iddia eden İnşaat yüksek mühendisi Hüseyin Gürel’in neden dikkate alınmadığını söyleyen BASK İl Temsilcisi Yakup Başakın, “yetkililerin hemşehrimize kulak vermesini istiyoruz” dedi.
Kemal Arduç
Yıllardır gerek basın aracılığı ile gerek bilgi sistemleri üzerinden gerekse de, bizzat bilgilendirmeleriyle Erzincan'da büyük oranda doğalgaz olduğunu ve Erzincan'da gerçekleşen depremlerin normal fay hattı kırılmasından gerçekleşen sarsıntılar olmadığını iddia eden, ve bunu yıllardır haykıran 81 yaşındaki Ankara'da yaşayan Erzincanlı Hüseyin Gürel’in neden dikkate alınmadığını, söyleyen (Bağımsız Haber-Sen) BASK İl Temsilcisi Yakup Başakın, “bugüne kadar, basınımızdan, Erzincan valiliğinden, Belediye Başkanlığından, sivil toplum örgütlerinden, milletvekillerimizden, hemşehrimizin söylediklerinin doğru olup olmadığıyla ilgili bir cevap verilmediğini, kamuoyunun aydınlatılmamasını anlayamıyorum.
İnşaat yüksek mühendisi olan Hüseyin Gürel, neler iddia etmektedir?
Erzincan'da çok büyük oranda doğalgaz olduğunu bu doğalgazın Türkiye'nin dışa bağımlılıktan kurtaracağı nı,Türkiye'yi değiştireceğini iddia eden sayın,GÜREL, ayrıca Erzincan'da yaşanan depremlerin de normal fay hattı kırılmasından dolayı yaşanan depremler olmadığını, bu depremlerin Erzincan'daki büyük oranda bulunan doğalgazın zaman içerisinde sıkışarak patladığını, bu patlama sonucunda zeminin dalgalar halini alarak yıkıma sebep olduğunu ısrarla iddia etmektedir.Bu iddialara yetkililerin suskun kalmaları da, en azından aksini ifade etmemeleri de sanki “SÜKUT’UN İKRARI” gibi değil mi.
Sayın Gürel ayrıca Erzincan'da yaşanan depremlerin aslında çok basit bir yöntemle önlenebileceğini, bu yöntemi 500 yıl önce zamanın Çağ açıp Çağ kapatan komutanı Fatih Sultan Mehmet Han’ın Erzincan'daki gaz sıkışmasını önlemek için Erzincan'ın çeşitli bölgelerine ortalama yüz, yüz elli tane 70-80 metrelik kuyular açarak toprağın gazını almakla depremleri büyük oranda kontrol altına aldığını söylemektedir. Bu doğalgazın çıkartılarak başta Erzincan olmak üzere ülkemiz ekonomisine kazandırılması ile buna dayalı olarak ta gaz sıkışmasına dayalı olarak muhtemel olabilecek depremlerin önüne geçilmez mi?
Bu çerçevede Erzincan'daki tüm kurum, kuruluş, sivil toplum örgütleri ve siyasetçilerimizin Erzincan Üniversitesi’nin de bir bilim kurulu oluşturarak bu iddiaları araştırması gerekli bilimsel çalışmaları yaparak olumlu yada olumsuz Erzincan kamuoyu nu aydınlatmaları gerektiğini düşünüyorum” dedi.
***
ÇOK ÖNEMLİ BİR YORUM:
Abdulkadir DELİKTAŞ
Gönderen: Okuyucu Tarih: 24.06.2010 Saat: 08:26
İddia edilen yorumunuza içtenlikle katılıyorum. 12 Mart gecesini unutmamız mümkün mü?
Deprem sonrası camilerden dışarı çıktığımızda kıpkızıl bir ışık ortamına hepimiz şahit olduk.
Bu, Yatsı karanlığında normal bir kızılık değildi. Yine Karakaya tarafından fışkıran büyük bir alev topunu görenler var. Bu da, yerin derinliklerinde biriken bir enerjinin varlığını ispat ediyor. Yine devletimiz, bunu araştırdığında bunun doğal gaz olduğuna bizlerde inanıyoruz. İnşaallah çıkarılır da Güzelim Erzincan ekonomisine ve Depremlerin önlenmesine faydası olur.

Hiç yorum yok: